salam kasih sayang berpanjangan...

Selamat datang dan selamat berkenalan kepada semua 'blogwalking'. Kalau dah menjengah tu, tinggalkanlah mesej supaya saya dapat 'walking' ke blog anda pula. ahaks :)
"It's good to know something new."

Wednesday, April 14, 2010

Kita Hanya Merancang :)

hi there... sejahtera buatmu.
dalam meniti kehidupan dan menunaikan tanggungjawab kerjaya, benarlah bahawa manusia hanya merancang, Allah jua yang menentukan. Januari 2010, saya tidak mempunyai perancangan hebat terutamanya dalam kerjaya. niat saya hanya untuk meneruskan semua perancangan pihak pentadbiran dan melaksanakan aktiviti panitia dan 'core business' kami seadanya. the most important thing is to help 3S gets straight A's in BM. thats all.

tapi itulah... akhir April, kerusi Guru Perpustakaan dan Media kosong kerana Encik Ramli naik pangkat sebagai Penolong Kanan. saya memang begitu lama teringin menyertai JK Pusat Sumber Sekolah (PSS). I'm crazy on books! di mata saya, PSS ialah buku. tentu seronok. apabila pihak berkenaan membuka iklan, saya bertanya juga seorang dua rakan, dan zura berkata polos: "apa salahnya menghadapi cabaran baru, buat sesuatu yang baru."
begitu begini, saya menerima tawaran mengisi kekosongan itu.

hem, betul-betul cabaran rupa-rupanya. saya mewarisi beberapa ** yang memerlukan perhatian daripada beberapa aspek. malangnya, saya panik dan tidak tahu mahu bermula di mana? terlalu banyak perkara perlu diberi perhatian. syabas Encik Ramli yang menghadapinya dengan tenang. 3 minggu saya sukar lelap, sebaik berbaring di tilam, pelbagai perancangan datang, jam 3.00 pagi baru boleh lena. tekanan darah naik, dan penyakit untuk wanita berusia lebih 35 tahun, mula datang. hebat sungguh penangannya.

No comments:

Popular Posts