salam kasih sayang berpanjangan...

Selamat datang dan selamat berkenalan kepada semua 'blogwalking'. Kalau dah menjengah tu, tinggalkanlah mesej supaya saya dapat 'walking' ke blog anda pula. ahaks :)
"It's good to know something new."

Tuesday, August 19, 2008

Uwa....

Cinta hatiku... Special Edition dan kalau drive, rasa macam pandu kereta sport :)
Kalau tengah marah, 'dia' ni la yang jadi mangsa kena tekan minyak kuat2. 
pagi yang dingin, hujan renyai2. begitu malas utk bangun pagi dan mandi. tapi, kena gagah juga. masa berlari pantas, takkan nak solat subuh gajah kot?!

selesai bersiap dan pastikan diri jelita, angkat anakanda ke dalam kereta, start dan zooommmm........!! pergi kerja.

saya memang fobia dgn jalan sempit sejak kemalangan ketika berselisih dgn kereta di jln jengka-jerantut setahun lalu. habis side-mirror bengkok dan paling menakutkan, cermin kereta yg pecah bertaburan atas mila yg masih bayi lagi. waktu itu saya memandu utk pulang beraya di kampung. nasib baik mila terus lena di bahu saya. alhamdulillah, umur masih panjang...

so, hujan pagi ini, sekali lagi wira merah saya berselisih dgn lori. x mahu ambil risiko accident, mana tahu kali ini apa pula yg pecah, dgn profesionalnya saya turun ke bahu jalan, dan 'sreetttt.........!!! melambung dgn bunyi pelik.

hem...duit la ni!! memang betul. sebaik sahaja mekanik buka tayar belakang, uwaaaa......!! kedua-dua rim depan belakang sudah terkopak drpd bentuk asalnya.

memang sah kena ganti empat2 rim, dan semestinya dgn tayar2 sekali. aduh, hilang rasanya kesegaran alam pagi yg dibasahi hujan setelah lebih 2 minggu bumi panas terik.

kawn2 tumpang hulur simpati, tidak kurang yg bercanda, namun saya sgt redha. sebab...saya ada slack dgn org lebih kurang RM10, tapi sekarang Allah suruh bayar RM1400! itu baru di dunia, di akhirat nanti, ntah apa yg saya akan dapat.

kesimpulannya, dalam seminggu dua ni mohon Allah lapangkn masa utk pergi semula ke PHP, selesaikan dgn tuan punya badan. Masya-Allah, Astagfirullah.... kak mel, sorry ya?

No comments:

Popular Posts